Saturday, September 6, 2008

Takoyakii..!!!


nochan* and I finally tried this japanese snack thing Takoyaki


,,of course that was after several "hun kita coba'in takoyaki bareng donk, kita coba'in takoyaki yuuuk?", karena nochan* udah dibuat penasaran di blognya sendiri. I also, have noticed there was quite a buzz on it in our blog comments, meski gw samasekali gak penasaran sm Takoyaki since nochan* bilang "dulu sih aku udh prnah nyoba'in Takoyaki di Bandung, tapi rasanya gak enak deh..." -mungkin karena nyoba'in smacem bola-bola pancake-isi-gurita dgn saos-khas-jepangnya itu bukan di resto khusus makanan jepang tapi di street vendor gituh.. nah skrg jadi bingung deh -kpengen nyoba'in ato enggak?- karena gakenak2x gitu koq everybody seems to be lovin' it yah?

. . .

Last sunday, we got the chance of "doing it right". we tried takoyaki by-accident waktu gw ngajak nochan* ke Takigawa panglima polim otw nyekar ke Jeruk Purut dalam rangka lunch-out terakhir sebelum puasa Ramadhan. -selamat brpuasa sekali lagi..-

Takigawa itself is a japanese fusion restaurant that serves nigiri sushi, fusion sushi and other japanese dishes on the menu.. last time I visited their counter was in CiToS, but this one is definitely different. lebih besar dan suasananya lebih menggoda buat mesen banyak.


Layout:
sucks. and the toilet sucks, nyempil maksa. for a venue so impressive to be looked at from the outside, their interior and layouts somehow were the least impressive. overcrowded with furniture and unnecessary lamps, also with an uneasy entrance, maybe this place would be more suitable to be visited in the evening where their lighting set-up could emphazise corners and highlights their interior ornaments better.

catastrophic entrance also included

but I'm still gonna give it a 3-out-of-5 since I've seen this place (at least from the outside) during night time. and I must say it looked stunningly exclusive.

not the most optimal angle of taking night shots of Takigawa,
but u've got my point lah

aside from their outdated interior theme, we got ourselves the best seat of the restaurant. it was a semi-private-hiding-in-the-back table with 2 seats and a sofa and wait-wait,, a beautiful tribal-carved bright backlit wall ornament. served us good in taking pics.




Price:
total damage was at approx 100k++/pax
where among our order list were:
Koko kuro (like mexican churros + cinammon powder, with chocolate dip), Baby Octopus (a nigiri octopus sushi), Sake (a nigiri salmon maki sushi), Kamameshi (a seafood fried rice), Takoyaki (hidden surprise that we just had to order!), Hot and Spicy Roll (gg-gaaahh,,spicy fushion sushi!), Shiitake Roll (killer snack/appetizer) total of -/+215rb

with the exception of Kamameshi, everything else was under my tolerated standard portion-size. sdikit rada sadis sih pelitnya, klo mau ngebandingin dengan harga yang mesti kita bayar.


Services

Sorry, I was really bugged by the 3 out of 5 waitress passing by our table -and staring- without smiling (klo gak bisa dibilang cemberut merengut). Cuman 1 yang senyum, dan 1-2 chose to be neutral and ignored us (much better). But the rest?? C'mon people, smile, smile!! I'm not a beggar, I'm paying here!
And to add them up, one of the waitresses had to miss my Shiitake Roll order, which left us waiting extra 20 minutes after all of our dishes were cleaned out. Gladly the Shiitake Roll -unlike the waitress- was far from disappointment.

btw: they gave us a scoop of ice cream each, but since the waiter mumbled (nochan* think it was someting like "..complimentary") jadinya sedikit rancu disini which complimentary dimaksuut; did they give us the ice cream because one of the waitress was lousy enough to make us waiting so long for a two-bite of mushroom?? or was it on their service standard?


Food
Now lets get to the food review which we both agreed to put on a 5 star average.

dippit' in da choc-lit. 'nuff said!

comparing between marketing images & actual dish

* Koko kuro: such a heavenly appetizing delicacy it was!!!
* Shiitake Roll: ~dear god! (translate: ~uuenakke 'rek!)
* Salmon Maki: a must order dish in a japanese/sushi place
* Hot and Sexy Roll: it was quite hot, but sexy we doubt. soalnya kita makannya jd rada brantakan gitu krn isi rollnya gampang lepas2, darn..
* The Baby Octopus Sushi: walaupun (trnyt) gw salah pesen, harusnya Baby Octopus Plate, tapi this was the reason gw 'berani' balik ke Takigawa lagi. and I was not wrong ma preen.

kurang lebih begitulah makan yang masuk mulut kita kemaren, meski gak semuanya on a 5 star grade sih, tapi in average they were a-okay lah.. next; review on pesenan makanan 'berat' yg gw pesen karena laper..

Nasi Goreng Seafood ~

nasgor seafood yang banyak sayurannya

the kamameshi was good, meski sedikit kurang ngeblend bumbunya, tapi ide memasukkan banyak isi sayuran ke dalam nasi gorengnya itu patut ditiru. sebenernya sih tingkat kelezatannya jadi biasa aja sih klo dibandingin yang semodel2 ini.. taste-nya tipikal nasgor2 sarapan hotel lah.. which is just good, but actually not distinctively impressive on that level.

banyak meen. ini doank yang jadi gak berasa mahal, hehehe

and last but not least, yang akhirnya bikin nochan* kegirangan that I we have chosen this place for lunch:
-yes, Takoyaki...kita langsung order lah, meskipun embak2nya bilang "25 menit yah maas", "iya gapapaa" ~kita jawab serentak ...and how did it turned out?



"the Takoyaki; it was damn good."

"the dancing takoyaki"
the name we gave on seeing how exotic were fish shaves above the doughballs curling around while it was hot


Bener men-temen blog. ternyata Takoyaki itu enak!
Nyaem nyaem.. doughballsnya, empyuuugkk.. en den, di dalemnya anget2 gitu tiba2 ada potongan kaki gurita mini, heheh.. saosnya juga eummm khas deh.. trus ada *?*mayones? diatasnya en serutan tipis yang belakangan dari mbah google baru aku tau itu ternyata ikan, pantes gurih

mesti suit jepang dulu buat buletan yang terakhir
(lg2 hasil N70 kacrut jd gak bikin menarik niih..ah biarin deh)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Overally, I'd give Takigawa a 4 out of 5, or maybe a 7,9 on a scale of 10. we were there for the food anyways, so less-than-mediocre service aside, Takigawa is:

+ rasa dengan harga, kicks 'overpriced' right out of the picture
- but then again; harga dengan porsi, not exactly best value

+ penyajian/food presentation were marveleous (espc. the Takoyaki)
- but then again, which Japanese fusion restaurant isn't?

+ restaurant looks; outside - well done trying to look exclusive
- but layouts inside - not so much. plus the toilet was maksa'

it's very difficult to make an accurate judgment on this one since we got a service which was (hopefully incidentally) poor, dgn suasana siang yang tryt kurang mendukung pula, hhhnnhh.. but then again, the food -though rather expensive- was undeniably (damn) good. hence to be fair; smua faktor penilaian kmbali ke masing-masing lah.. but whenever you're visiting, DO NOT FORGET to try the Takoyaki 'coz the exotic treat was marvellously mouth-watering here!!



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
*nochans(1): i miss u, hun.
*nochans(2): miss u! capek ni ngekos (gak ktmu2 kmu T_T )
*nochans(3): ai mis yuh. hhnnh,,,
*nochans(4): i miss u-uu-uu, hun! minggu ini ktemu yuk!
*nochans(5): heiy hun, have i mentioned that i missed u?
*nochans(6): missed u, and i need to see u, now.

6 comments:

Mukhtar Fitriyanto said...

Nochans, kuliah subuhnya panjang banget sih.. hbs sahur jd laper lg nih! he3.. Lagi smangat nulis ya? ^_^ Met puasa ja smuanya n TETEP SMANGAT!!!!!!

adinda andi anas said...

ka nochan,ka seseorang...fotonya awww...bikin perut aku bunyi2..btw,aku jg udah coba tako ug di takigawa,tapi aku blm pernah makan di takigawa pangpol..lucu juga kayanya tempatnya...
aku blom coba takoyaki yg dikaki lima itu kaa...lg byk kejadian akhir2 jd blom sempet,trus ga online2 juga deh*jadi curhat* haha..
iyaaa waitress2 takigawa itu rata2 emang mahal senyum yaah??soalnya waktu itu makan di sency sm lapiazza gitu juga kelakuannya..huh sebel...btw, thanks rekomendasinya..
ka seseorang kayanya bakat nulis2 ttg kuliner gitu niiih..

meechaqyu said...

*ngencesss*
enaakkk ituuu enaakkkkk chaaannnn

reekoheek said...

hahaha... braninya pake smiley... mentang2 cakep dan ganteng... akyu yang guanteng banget aja brani pasang muka gedhe2 hihihi ... :)

puasa oyy... posting jangan gambar makanan donk!!! *protes karena ngecess liat makanan*

seseorang said...

@mukhtar f: hehe abisnya ini rekapan seminggu dr gw, kekeke

@adindanas: hihihi,thanks adinda!!

@meechaqyu: enaak & kwenyaaangg!

@kelinci guanteng: hee,maabh2x tp kan ngepostnya pas sblm sahur :p

nochan said...

busyeeet hun, panjang bener postnyah, kaya koran! hehehehe
ck..ck..tnyt klo nulis pun "cerewet" juga yah?! hwahahahahahahaha
ai lop yu?! *kabuuur*